Ontslagen bij Sapa Aluminium BV in Hoogezand

Hoogezand - Sapa Aluminium BV in Hoogezand ziet zich genoodzaakt 8 vaste medewerkers te ontslaan.

'Vanwege de aanhoudende magere economische vooruitzichten en de daardoor uitblijvende vraag is het noodzakelijk geworden de organisatie te optimaliseren en in lijn te brengen met de huidige omzet en marktvraag', stelt managing director Paulo Geraldes van Sapa Aluminium BV in een persverklaring. 'Op basis van een degelijke analyse is er besloten een aantal werkzaamheden anders te organiseren op voornamelijk de indirecte afdelingen, zoals productie-support en administratie. Deze optimalisatie van werkzaamheden raakt 8 vaste medewerkers van het bedrijf.'

Continuïteit waarborgen

Geraldes noemt dit een van de maatregelen die is genomen om voor de toekomst de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. 'Samen met de ondernemingsraad zijn de plannen doorgelicht en overeengekomen. In combinatie met een aantal andere verbeterplannen aan zowel de omzet- als de kosten-zijde zijn we ervan overtuigd dat dit het bedrijf weer in goed vaarwater brengt en klaarmaakt voor de toekomst.' Het is de verwachting dat de klanten van Sapa Aluminium BV geen hinder zullen ondervinden van de veranderingen.

SAPA AS

Sapa Aluminium BV is producent van aluminium profielen en is onderdeel van Sapa AS, een internationale groep die is gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en verkopen van oplossingen op basis van aluminium profielen met hoofdkantoor in Oslo.