Ouderen in Slochteren getrakteerd op royaal kerstpakket

Slochteren - De bewoners van 't Olderloug en ’t Olderhof in Slochteren zijn daags voor kerst getrakteerd op een flink kerstpakket.

Dit dankten zij aan de 13-jarige Eline Munnik uit Froombosch. In het kader van haar sociaal maatschappelijke stage benaderde de leerlinge van het Maartenscollege in Haren een groot aantal sponsors. Met hun hulp - in goederen en/ of geld - konden mooie kerstpakketten worden samengesteld.

Tas gevuld met kerstartikelen

De 105 bewoners kregen een tas gevuld met leuke kerstartikelen, zoals een kerstboompje met verlichting, ballen en slingers, een kerststaaf en koekjes, een hyacintenbol in een decoratiezakje, een luxe chocoladereep, een trommeltje met stroopwafels en een decoratiekerstboompje. De jarige mevrouw Eiden kreeg ook nog een door Eline gemaakte taart.

Symbool voor dankbaarheid

Eline geeft aan dat het pakketje symbool staat voor haar dankbaarheid aan de ouderen die onze maatschappij na de oorlog hebben opgebouwd. Ook wilde ze graag een brug slaan tussen de oudere en de jonge generatie en wilde ze de vele bedrijven die er in Slochteren en omgeving onder de aandacht brengen.