Grootmeesters aan tafel in Paviljoen Meerzicht in Midlaren

Midlaren - Schaakliefhebbers hadden vrijdag in Paviljoen Meerzicht in Midlaren de gelegenheid tijdens een viergangendiner de grootmeesters Anatoly Karpov en Jan Timman te ontmoeten.

Voorafgaand aan het diner vond een korte kennismaking plaats, tijdens het diner vonden schaakgerelateerde activiteiten plaats en tot slot was er uitgebreid de gelegenheid om beide heren te ontmoeten.

Schaakfestival Groningen

Aanleiding voor dit bezoek was hun aanwezigheid op de 51ste editie van het Schaakfestival Groningen, dat dit jaar een recordaantal grootmeesters en honderden andere schakers uit binnen- en buitenland naar Noord-Nederland heeft getrokken.

Tweekamp

Tijdens het Schaakfestival Groningen speelden voormalig wereldkampioen Anatoly Karpov en 'Best of the West' Jan Timman in het kader van het Nederland-Ruslandjaar 2013 een tweekamp over vier partijen in het Groninger Museum. Karpov won deze match na 4 partijen. Rondom deze match werden meerdere activiteiten met beide eregasten georganiseerd. Eén daarvan was dineren en andere schaakliefhebbers ontmoeten bij Paviljoen Meerzicht.