Nieuw logo voor basisschool De Regenboog in Hoogezand

Hoogezand - Christelijke basisschool De Regenboog in Hoogezand heeft maandagochtend een nieuw logo onthuld.

"In het logo vind je een aantal belangrijke dingen terug die iets zeggen over hoe wij school willen zijn", meldt directeur Bregina Staal.

Regenboog

"Allereerst vallen de kleuren van de regenboog op. Zo heet onze school tenslotte en we vonden dat dit ook zeker - zij het op een unieke wijze - terug moest komen in het logo. De verschillende kleuren van de regenboog geven de verschillen aan tussen mensen. Wij willen aan al die verschillen recht doen."

Vertrouwen en hoop

"De regenboog is door God aan mensen gegeven om je eraan te herinneren dat God trouw is", vervolgt Staal. "Na het verhaal van de ark van Noach gaat God verder met mensen, er is dus hoop. Als christelijke basisschool vinden we het belangrijk dat je mag leren wat vertrouwen en hoop is."

Schip

"Op een schip ben je veilig in het bewegende water; zo willen we ook een veilige plek zijn voor alle kinderen, en voor alle mensen die op de school werken en leren. In het plaatje van de ark zie je iets van een trapje/ opklimmen terug. Zo is het ook met school: je klimt steeds hoger op, je leert steeds meer."