Startdocument herindeling Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde gereed

Hoogezand - De colleges van de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde (HSSM) hebben dinsdag het startdocument Gemeentelijke herindeling HSSM vastgesteld.

Hiermee worden de eerste echte stappen gezet op weg naar formele besluitvorming tot herindeling. Het document wordt nu aan de 3 gemeenteraden aangeboden.

Gemeentelijke herindeling

De 3 gemeenten hadden al eerder in het ‘open overleg’ bij de provincie aangegeven met zijn drieën het traject van gemeentelijke herindeling te willen ingaan. De provincie Groningen vond dit uitstekend en heeft de 3 gemeenten gevraagd om met een startdocument te bekrachtigen dat zij met elkaar het traject in willen naar het vormen van een nieuwe gemeente.

Startdocument

Het startdocument is opgebouwd uit de verschillende herindelingsdocumenten van Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde. In het startdocument staan een gezamenlijk gedragen perspectief op het fusietraject op weg naar formele besluitvorming en de gezamenlijk gedragen randvoorwaarden. Het is de eerste stap op weg naar een herindelingsontwerp dat moet uitmonden in een herindelingsadvies.

Gezamenlijke bijeenkomst

Dinsdag 27 januari hebben de 3 gemeenteraden in een gezamenlijke bijeenkomst in het MFC Noordsuythoeve in Noordbroek. Het doel is een kennismaking en het verzamelen van input voor de vervolgprocedure. Daarna worden Gedeputeerde Staten van Groningen geïnformeerd.