Gaas Wadoen: Gelukkig Nieuwjaar

Hoogezand - “Gelukkig Nieuwjaaaaaarrr”…

“Veel sneeuw en regen”… “Veel heil en zegen, hè”... “De beste wensen"… Allemaal wensen voor het nieuwe jaar. Nou ja, dat zal u de afgelopen dagen ook regelmatig zijn toevertrouwd. De meest fraaie die ik tot nu toe hoorde kwam van een bekende, vriendelijke dame op leeftijd die mij bij het diepvriesvak van de super, stralend een 'alles wat verwenselijk is, hè!' toeriep. Ik heb maar 'insgelijks, hoor' teruggezegd. Ze bedoelde het tenslotte goed, niet waar?

Handdrukken in diverse soorten

Allemaal wensen voor het nieuwe jaar dus. En allemaal voorzien en vergezeld van handdrukken in diverse soorten. Een stevige hand, een slap handje of zo’n hele ferme handdruk waarbij minimaal 3 middenhandsbeentjes aan gort worden geknepen. En dan heb ik het nog niet eens over de bijbehorende kussen en klapzoenen. Gut, wat heb ik daar toch eigenlijk een hekel aan. Niet om m’n naasten en medemensen van alles toe te wensen, hoor. Dat doe ik graag, begrijp me goed.

Kil en ontnuchterend

Het komt omdat ik altijd een beetje treurig word van januari. Het klinkt zo kil en ontnuchterend. Weg gezellige decembermaand en ondanks dat de dagen al weer langer worden, moet de winter nog beginnen. Deze treurigheid duurt meestal een dikke week, dan tuig ik de kerstbomen met het nodige geweld af,geef mezelf een schop onder m’n kont, koop 3 bossen tulpen en neem me voor om reikhalzend naar het nieuwe jaar uit te kijken. Een frisse start!

Nieuwjaarsinloop

Eén van de dingen waar ik naar uitkijk is de Nieuwjaarsinloop van het Kielzog op vrijdag 23 januari in Hotel Faber. Weet u nog dat ik u een paar weken vertelde dat de afdeling kunstencentrum van het Kielzog geen kerstconcert maar een Nieuwjaarsconcert gaat organiseren? “Geen statisch concert, maar anders dan anders en het wordt een heel los geheel”, heb ik me laten vertellen. Een 'Frisse start' van 2015 met onder andere optredens van het accordeon-ensemble KaoHS, het Kielzog Projectkoor, het dwarsfluit-ensemble Dolce, het strijk-ensemble 4strings, het koor Musica, Clarinet Orchestre Capriccio en Harm’s Farm. En als u thuis alvast 'Happy New Year'gaat instuderen, dan kunt u de grote finale uit volle borst mee zingen! Het aantal toegangskaarten is beperkt dus wacht niet te lang met reserveren. Op de website van het Kielzog leest u meer over deze Nieuwjaarsinloop. Wist u trouwens dat Beethoven het volgende heeft gezegd? "Iedereen die mijn muziek begrijpt, zal nooit meer ongelukkig zijn.” Maar dat terzijde.

Groete! Gaas Wadoen