Digitale sportpas in Hoogezand-Sappemeer

Hoogezand - Op basisschool De Tweemaster in Hoogezand is woensdag de digitale sportpas ingevoerd.

Wethouder Ger Lindeman heeft samen met de leerlingen van groep 7/ 8 de eerste accounts aangemaakt. De gemeente probeert kinderen hiermee op een moderne manier deel te laten nemen aan de aangeboden sportieve activiteiten van de verschillende aanbieders.

Sportteam

In de wijken Gorecht-West en Spoorstraat-Kieldiep in Hoogezand is al enkele jaren een Sportteam Hoogezand-Sappemeer van studenten van de ALO actief. Deze studenten geven gymles en verzorgen een aanbod van sportieve activiteiten in de wijk en voor de hele gemeente.

Digitale sportpas

Met de digitale sportpas kunnen de kinderen een account aanmaken, vervolgens inloggen op de site www.hsinbeweging.nl en daar het hele sportaanbod bekijken. Bovendien kunnen ze zich op deze wijze aanmelden voor deelname.

3 Aanbieders

Op dit moment zijn er nog maar 3 aanbieders: Sportteam Hoogezand-Sappemeer, Fier4Grunn en Sportcentrum De Kalkwijck. De site komt echter ook beschikbaar voor sportverenigingen. In het kader van sportstimulering wordt het dan mogelijk activiteiten, die ook open zijn voor niet-leden, op www.hsinbeweging.nl te zetten. Verenigingen kunnen dan een eigen account krijgen waarmee ze hun evenementen bekend kunnen maken en weten dan ook hoeveel kinderen er kunnen komen.