Djuly wint tablet tijdens open huis Aletta Jacobs College

Hoogezand - Het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand stelde dinsdagavond zijn deuren open voor groep 8-leerlingen. Zij mochten samen met hun ouders een kijkje nemen in de school.

Er was veel te zien en te doen voor de basisscholieren en hun ouders. Een greep uit het aanbod: • een kunstwerk maken in het kunstencentrum; • een sleutelhanger met logo van de school printen op de 3D printer in het IT-lab (zie het filmpje onderin dit bericht); • meezingen of spelen met de band in het muzieklokaal; • acteren in de theaterzaal; • acrobatische toeren uithalen bij Free Running; • meedoen met een wedstrijdje futsal in de kantine.

Kennis en vaardigheden testen

Daarnaast konden de basisschoolleerlingen en ook de ouders hun kennis en vaardigheden testen bij allerlei vakken in de deelscholen vmbo-t, vmbo-bb/ kb en havo/ vwo. Bij vakken als biologie, natuurkunde en scheikunde werden proefjes gedaan. Technische vaardigheden werden getest in de praktijkruimten van onder andere bouw- en elektrotechniek. Op de afdeling groen werden de dieren vertroeteld en was er een rondleiding in de kas buiten. In diverse kooklokalen werden bovendien hapjes gemaakt én geproefd.

Informatie

Ook was er informatie over bijvoorbeeld het brugklaskamp, het ROOTSfestival, de survivaltocht in de Ardennen en over stedenreizen en internationale uitwisselingen. Voor het project cultuurreporters was zelfs een heuse bioscoopzaal ingericht.

Djuly wint tablet

De groep 8-leerlingen van de basisscholen in Hoogezand–Sappemeer en omstreken hadden voorafgaand aan het open huis van het Aletta Jacobs College een flyer ontvangen. Door deze flyer tijdens het open huis in te leveren maakten ze kans op het winnen van een tablet. De gelukkige winnaar werd Djuly Wattimury uit groep 8 van ‘t Heidemeer. Zij kreeg haar prijs tijdens het open huis overhandigd door algemeen directeur Ineke de Roo . De 3D printer die tijdens het open huis werd gedemonstreerd is dit cursusjaar gemaakt door vier leerlingen uit vwo-6: Niek Wierenga, Dustin Kruisman, Jonan Raaijmakers en Rick Geres.  Zij deden dit in het IT-lab van het Aletta. https://www.youtube.com/watch?v=GW7jylMQ-Z0