Gaas Wadoen: Aankeutelen

Hoogezand - Wij kunnen nooit eens ergens op tijd komen.

Wij komen altijd steevast 10 minuten te laat. Dat komt omdat wij absoluut niet op kunnen schieten. En dat getreuzel begint al ‘s morgens vroeg met het opstaan. Of, eigenlijk nog eerder, bij het wakker worden.

Bar en boos

In deze periode van het jaar is het, ondanks verse voornemens, helemaal bar en boos. Als bij ons ’s morgens om kwart voor zeven de wekker afloopt, geeft George, mijn partner in love en handlanger in de moestuin, er eerst een klap op. Nog 5 minuten… Als de wekker opnieuw een poging doet om ons te alarmeren, geeft George er een nog hardere klap op. Het zal u dan ook niet verbazen dat een wekker bij ons geen leven lang meegaat en vaak, voor het verlopen van de garantie, al naar de gallemiezen is.

Leven beteren

Maar goed, wij proberen ons leven te beteren. De wekker staat nu snoeihard en George heeft ‘m zo neergezet dat ik bijna uit onze sponde kletter om de wekker het zwijgen op te leggen. Het werkt wel. Gistermorgen zaten wij om kwart voor zeven in de kamer achter een kop koffie. Tijd zat, zou je denken. Mwahh… George leest uitgebreid de krant, ik kook ‘ns een eitje, George knipt doodgemoedereerd zijn teennagels, ik zet de nodige steken op voor een kabeltrui voor George… Tja, en dan lijkt de tijd op een holletje te gaan. Ik begin te draven. Wat moet ik aan? Ik probeer ’s avonds wel mijn kleren voor de volgende dag klaar te leggen, maar daar denk ik ‘s morgens meestal weer heel anders over. Ik moet echt opschieten. Waar zijn de autosleutels? Met de jas half aan stuif in naar buiten. Ik voel iets glibberigs onder mijn pump…shit… hondenpoep!

De grote poepshow

Over shit, hondenpoep en ander gekeutel gesproken: op zondag 25 januari kunt u met de kinderen en kleinkinderen naar ‘De grote poepshow’ van Hakim. De Poepshow is een onsmakelijke en grappige voorstelling over en met de rotzooi die we dagelijks produceren. Spelonderdelen als Viezagie en So You Wanna Be A Poepstar laten zien hoeveel afval we produceren, wie vieze handen maakt om het op te ruimen, en wat je met de rommel nog meer kunt doen. Deze familievoorstelling van het Kielzog begint om 15.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Enne… pas op voor de hondenpoep. Wist u trouwens dat 'te haastig komt even laat aan als te langzaam' een uitspraak van Shakespeare was? Maar dat terzijde.

Groete! Gaas Wadoen