Humanitas zoekt vrijwilligers voor kanskaartenproject

Hoogezand - De afdeling Hoogezand-Sappemeer/ Slochteren van Humanitas zoekt vrijwilligers voor het kanskaartenproject.

In dit project wordt in de wijken Noorderpark en Margrietpark huis-aan-huis een kaart bezorgd waarop staat aangeven welke regelingen er voor de minima zijn en van welke regelingen een bewoner, wanneer hij of zij een minimuminkomen heeft, gebruik kan maken. Enkele dagen later komt namens de samenwerkende organisaties een vrijwilliger langs. Deze vrijwilliger biedt, indien gewenst, of ter plekke hulp aan of maakt een afspraak om later nog eens langs te komen om eventuele vragen te beantwoorden.

Meer prioriteit

Tot op heden is een groot gedeelte van de woningen van het Noorderpark bezocht. Bij ruim 10 % van de bezochte adressen kon de vrijwilliger actie ondernemen. Binnen een week werd dan de actie gericht afgerond. De woningen in het Margrietpark zijn echter nog maar beperkt bezocht. Daarom hebben de initiatiefnemers - Humanitas, FNV Bondgenoten, ANBO, de samenwerkende parochies en de bewonersorganisaties Noorderpark en Margrietpark - besloten meer prioriteit aan het project te geven.

Meer vrijwilligers

Daarbij is de afspraak gemaakt dat zowel Noorderpark als Margrietpark voor het einde van dit jaar bezocht moet zijn. Om dit te bereiken zullen meer vrijwilligers ingezet moeten worden en wordt een vrijwillige coördinator gezocht. Belangstellenden kunnen bellen met het kantoor van Humanitas (0598-383048).