Schaatssters IJsvereniging Borgercompagnie snel op officieus NK

Hoogezand - Leonie Bats en Luna Zijlstra van IJsvereniging Borgercompagnie hebben zaterdag meegedaan aan het 21ste Nederlands Pupillen Toernooi. Dit is een officieus NK waarvoor uitsluitend de beste pupillen van Nederland uitgenodigd worden.

De uit Froombosch afkomstige Leonie kwam 2 keer in actie en scherpte beide malen haar pr aan. Op de 500 meter snelde ze naar 45.34, op de 1000 meter naar 1.31.39 (een verbetering van 3 seconden). Dit leverde haar de 7de plaats in het eindklassement op. De in Winschoten woonachtige Luna reed de 500 meter in 48.17 en de 1000 meter in 1.36.86. Zij werd hiermee 18de in het eindklassement.

Finalewedstrijd marathon jeugd-competitie

Een paar dagen eerder, woensdag 21 januari, werd in Sportcentrum Kardinge de finalewedstrijd van de marathon jeugd-competitie van het Gewest Groningen verreden. IJsvereniging Borgercompagnie was goed vertegenwoordigd en keerde met verschillende prijzen huiswaarts. Luna Zijlstra werd 1ste bij de meisjes pupillen A. Sanne Sesselaar uit Haulerwijk werd 3de in dezelfde categorie. Liset Speelman uit Alteveer werd 3de bij de meisjes pupillen C. Robert Bats uit Froombosch werd 3de in de categorie jongens pupillen D. In de categorie meisjes pupillen D werd de 2de prijs een prooi voor Meike Veen (Westerlee) en de 3de voor Nina Oolders (Scheemda).