Focus Sappemeerster vestiging Century Autogroep voortaan op onderhoud

Sappemeer - De vestiging van Century Autogroep in Sappemeer gaat per 1 februari verder als Volkswagen Service-vestiging.

Vanaf die datum worden de verkoopactiviteiten van nieuwe en gebruikte Volkswagens bij de circa 20 kilometer verderop gelegen vestigingen in Winschoten en Groningen ondergebracht. Voor onderhoud, reparatie en schade aan hun Volkswagen en Volkswagen bedrijfswagen kunnen klanten als vanouds bij de vestiging in Sappemeer terecht.

Van fysieke showroom naar internet

Al jaren is in de automotive-sector een verschuiving waar te nemen van de fysieke showroom naar het internet. Uit de praktijk en uit diverse onderzoeken blijkt dat mensen zich meer en meer online oriënteren qua aanschaf van een nieuwe of gebruikte auto. Ook is men bereid verder te rijden naar een showroom als het aanbod daar uitgebreider is. Voor onderhoud ligt dit anders en verwacht men in de regio waar men woont terecht te kunnen. Autobedrijven spelen op deze trends in door slimmer en efficiënter met hun bedrijfsvoering om te gaan.

Toekomstmodel

"Met het toekomstmodel van ons autobedrijf houden we ook rekening met bovenstaande trends", stelt algemeen directeur Erik Meems van Century Autogroep. "Door de integratie, vorig jaar, van Century Autogroep en Autobedrijf Tjeerdsma heeft Century binnen een straal van 40  kilometer meerdere Volkswagen-verkoopvestigingen, groot en klein. Het is niet mogelijk om op elke vestiging een even uitgebreid aanbod te kunnen bieden." "In onze vestigingen in Groningen en Winschoten, beiden circa 20  kilometer van Sappemeer gelegen, bieden wij onze klanten nu al een veel uitgebreider aanbod. In ons Century Occasion Centrum in Groningen bieden we onze klanten bijvoorbeeld zelfs keuze uit meer dan 200 occasions van al onze eigen merken Audi, Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, SEAT en ŠKODA en ook andere automerken.”

Logische keuze

De keuze om de verkoopactiviteiten in Sappemeer onder te brengen bij de grotere vestigingen in Groningen en Winschoten en de focus in Sappemeer volledig op onderhoud te leggen past bij een veranderende klantverwachting en het toekomstmodel van het autobedrijf. “Een strategische en logische keuze” aldus Meems.