Erfgoedplein met follies blikvanger centrumgebied Slochteren

Slochteren - De gemeente Slochteren wil het centrum van Slochteren tot een echt dorpshart ontwikkelen.

Stap 1 is de inrichting van een nieuw erfgoedplein met ruimte voor nieuwe functies en activiteiten.

Follies

Op het plein komen tijdelijke ‘follies’. Dit zijn kunstwerkjes, op initiatief van Stichting Fraeylemaborg  ontwikkeld door diverse architecten en kunstenaars. De ‘follies’ blijven 5 jaar staan.

Groenstructuren

Verder zijn groenstructuren een belangrijk onderdeel van het ontwerp. Er komen nieuwe bomen en bloembakken op het plein. Ook worden zit-mogelijkheden gecreëerd en komt er ruimte om fietsen te parkeren. Er is bovendien nog ruimte voor nieuwe, eventueel tijdelijke, initiatieven.

Hoofdweg 9

Voor invulling van het monumentale pand aan Hoofdweg 9 heeft Staatsbosbeheer interesse. De verwachting is dat er op korte termijn samen met Staatsbosbeheer een besluit wordt genomen.

Centrumgebied

Het centrumgebied van Slochteren is al een aantal jaren een actueel onderwerp en er hebben al diverse ontwikkelingen plaatsgevonden. Zo is er een nieuwe gemeentewerf gekomen aan de Verlengde Veenlaan en is de bouwmarkt Hubo verhuisd naar de Korenmolenweg. Deze ontwikkelingen dragen bij aan de noodzaak en de wens om een kwaliteitsimpuls aan te brengen in het hart van het dorp Slochteren. Het totale project Centrumontwikkeling Slochteren bestaat uit 3 delen: o Het erfgoedplein (voormalig Hubo-terrein) o Slochterhaven o Terrein voormalige gemeentewerf. Het project wordt mede mogelijk gemaakt met steun van de Regio Groningen Assen.