Leerlingen Majellaschool in Hoogezand publiceren eigen familieverhaal

Hoogezand - De leerlingen uit de groepen 4 tot en met 8 van de Majellaschool in Hoogezand krijgen vanaf donderdag 29 januari een half schooljaar een kinderboekenschrijver in de klas.

Martine Letterie neemt de kinderen mee op een avontuurlijke reis en stimuleert onderweg hun geletterdheid. Met een door de kinderen geschreven familieverhaal als resultaat.

Gebundelde krachten voor leesplezier

De Schoolschrijver, de Majellaschool en Bibliotheek Hoogezand bundelen de krachten om een goed en leuk programma voor de kinderen samen te stellen. De taallessen van Martine Letterie krijgen een creatieve en speelse invulling, met veel (lees)plezier als belangrijkste doel. “Met dit traject laat Martine zien dat lezen en schrijven heel erg leuk is om te doen. Leesplezier draagt bij aan de taalvaardigheid van onze leerlingen en dat gunnen we ze allemaal”, stelt Mariëlle Tolboom, locatieleider van de Majellaschool. Om het lezen ook op langere termijn onder de aandacht te houden bij zowel de kinderen als de ouders, is de Majellaschool druk bezig een Bibliotheek op School in te richten.

Actief programma

De leerlingen hoeven zich geen moment te vervelen tijdens de ‘lessen’ van Letterie. Zelf personages maken, boeken presenteren, op speurtocht in de bibliotheek en een eigen verhaal schrijven zijn programmaonderdelen die de leerlingen van de Majellaschool tegemoet mogen zien. Letterie: “Juist door de speelsheid van het programma hebben de kinderen nauwelijks door dat ze met taal bezig zijn. Dat is wat ik zo leuk vind aan dit traject!” Gerelateerd artikel: Kinderboekenschrijfsters naar Majellaschool en De Oetkomst