Gaas Wadoen: Hoera!!

Hoogezand - ‘Lang zal ze leven! Laaang zal ze leven in de gloria, in de glooo- rrrie-jaaa…’

Ik schrik me de blubber en schiet overeind. ‘Hè... wagebeute… wattisser…’ Het is midden in de nacht. 10 Over 4 om precies te zijn. George, mijn partner in love en handlanger in de moestuin, zit, ook rechtop en in zijn zondagse streepjespyjama met de haren rechtovereind, mij luidkeels toe te zingen. In zijn ene hand heeft hij een bos rozen en in de andere hand een vierkant doosje met een grote strik. ‘Gefeliciteerd en een gelukkig nieuwjaar lieverd!’, klapzoent George.

Jarig

Gut, dat is ook zo, ik ben jarig! En het is op de kop af zoveel jaar geleden dat bij mijn moeder de vliezen braken en ik met het vruchtwater naar buiten spoelde. Een feit dat wij ieder jaar trouw en eerbiedig herdenken. Ik ben klaarwakker. De bloedrode rozen zijn prachtig. ‘Het vierkante doosje mag je als laatste uitpakken’, zegt George terwijl hij twee hele langwerpige pakjes onder onze sponde vandaan tovert. ‘Nog meer kadootjes? Wat zit er in?’, vraag ik. ‘2 Originele kadootjes die alles met het voorjaar te maken hebben’. Heerlijk, ik ben dol kadootjes. Nieuwsgierig begin ik het plakband los te peuteren. Aangezien ik het geduld van een pinda heb, scheur ik het papier snel los en haal een schoffel uit de verpakking. ‘Ach…’ ‘Moestuin’, legt George uit. Nog nieuwsgieriger maak in het 2de pak open. ‘Een zwabber… wat een verwennerij’. Maar in het laatste vierkante kadootje vind ik een zoetwaterpareltje aan een ragdun kettinkje... lief hè!

Voorjaarscursussen

Over voorjaar gesproken… heeft u het al gelezen? De voorjaarscursussen van het Kielzog gaan weer beginnen. Ontdek de klarinet, dans de flamenco, speel in een theatergroep of timmer je eigen toren. Het is slechts een kleine greep uit het aanbod. Als u nu even naar de website van het Kielzog gaat, ziet u niet alleen een hagelnieuwe site waar de zwabber flink is doorgehaald, maar ook een nieuwe huisstijl. Frisse kleuren, veel foto’s en informatie over alle lessen, cursussen op het gebied van muziek, dans, beeldend en theater. Bovendien als u zich nu via de nieuwe website voor 1 februari inschrijft krijgt u tot soms 20% korting!! Wist u trouwens dat Jacques Brel ooit schreef ‘Talent is zin hebben iets te doen’? Maar dat terzijde.

Groete! Gaas Wadoen