Jongerenbus weer elke woensdagmiddag in Sappemeer

Sappemeer - De Jongerenbus van Kwartier Zorg & Welzijn staat vanaf 4 februari weer iedere woensdagmiddag in Sappemeer.

Daarmee wordt een vervolg gegeven aan de de succesvolle proef met de Jongerenbus in 2014. De bus stond toen 10 keer in het Margrietpark in Sappemeer. De bus werd door gemiddeld 25 tieners bezocht. "Het werd het wekelijkse contactmoment van de tieners uit dit gebied met het jongerenwerk", meldt jongerenwerker Angeliek Slot van Kwartier Zorg & Welzijn. Er waren recreatieve activiteiten maar er werden ook serieuze thema’s als pesten, gezondheid en vandalisme bespreekbaar gemaakt.

Bewonerscommissie Margrietpark

De komst van de Jongerenbus wordt, net als vorig jaar, mogelijk gemaakt door de Stichting Bewonerscommissie Margrietpark (SBCM). Zij werkt daarvoor samen met het jongerenwerk van Kwartier Zorg & Welzijn en het Nationaal Busmuseum. Om de 'chillbus' voor zoveel mogelijk tieners bereikbaar te maken, heeft SBCM samenwerking gezocht met Stichting Bewoners Organisatie Noorderpark (SBON).

Winkelhoek/ Narcissenstraat

Standplaats is, anders dan vorig jaar, de Winkelhoek/ Narcissenstraat. Slot: "Daar is een braakliggend stukje grond (voormalig huisvesting CBS De Mare) met meer ruimte voor de bus", weet Kwartier Zorg & Welzijn. "Aan de ‘Groene Driehoek’, waar de bus vorig jaar stond, was erg weinig parkeerruimte waardoor het verkeer werd gehinderd en een onveilige situatie ontstond voor de jeugd." Op de nieuwe locatie is de bus bovendien beter bereikbaar voor jeugd uit Noorderpark. De bus wordt door een chauffeur van het Nationaal Busmuseum naar de locatie gereden . In en rond de bus worden vervolgens, onder begeleiding van een aantal vrijwilligers en stagiaires van het jongerenwerk van Kwartier Zorg & Welzijn, activiteiten ontplooid. Dit onder toezicht van het jongerenwerk.

Jimmy's

Ook medewerkers van Jimmy’s maken dit jaar hun opwachting in de bus. Jimmy’s is een project voor en door jongeren uit Hoogezand-Sappemeer. Slot: "Jongeren met vragen en/of goede ideeën kunnen zo direct met de Jimmy’s in contact komen. Zij zullen de jongeren verder begeleiden naar antwoord op hun vragen en om hun plannen te helpen realiseren."

Week van de Liefde

Vanaf 4 februari staat de Jongerenbus dus iedere woensdag van 14.30 tot 17.00 op de hoek Winkelhoek /Narcissenstraat. Woensdag 11 februari wordt in het kader van de Week van de Liefde aandacht geschonken aan de onderwerpen sexting en grooming. Er wordt een korte jeugdfilm over dit thema vertoond. Vervolgens wordt de film nabesproken.