Vijf turnsters Turninstituut naar halve finale NK

Hoogezand - 5 Turnsters van Het Turninstituut uit Hoogezand hebben zich geplaatst voor het halve finale van het NK turnen in de derde divisie. Zij deden dat tijdens de noordelijke districtswedstrijden in Tweede Exloërmond.

Judith Korte kwam slecht 0.06 punt tekort voor een gouden plak. Haar score van 45.433 was goed voor de tweede prijs én plaatsing voor de halve finale van het NK. Behalve voor Judith Korte waren er podiumplekken voor Inge Korte (zilver) bij de senioren en Michelle van der Laan bij de pupillen 2. Michelle veroverde het brons in de laatste toestelronde. Dit dankzij een verrassend goede balkoefening zonder val. Rosanna Gubler en Meinou Kraan plaatsten zich eveneens voor de halve finale van het NK; bij respectievelijk de pupillen 2 en de senioren.

Net niet...

In totaal kwamen namens Het Turninstituut 15 turnsters in actie. 3 Van hen plaatsten zich net niet voor de halve finale van het NK. Magret Huisman was 0.16 punt verwijderd van deelname bij de junioren. Romy Vos (Jeugd 1) en Danique Atmosoerodjo (Jeugd 2) waren eveneens minder dan een punt verwijderd van succes. Miranda Fokkinga stond bij het ingaan van de laatste ronde nog op plek 5, maar een desastreuze val op de brug wierp haar ver terug.

Thuiswedstrijd

De turnsters die zich niet plaatsten kunnen zich richten op het provinciaal kampioenschap dat 11 april plaatvindt in de Europahal in Hoogezand.