Natuur en Milieufederatie zoekt Groninger Pluk van de Petteflet

Hoogezand - De Natuur en Milieufederatie Groningen houdt deze maand de Groninger voorronde van de Pluk van de Petteflet Natuur en Milieuprijs.

Iedereen die zich inspant voor behoud of verbetering van natuur en milieu kan meedoen. Initiatieven moeten echter passen bij de acties van Pluk van de Petteflet zelf: slim van opzet, creatief, effectief en eenvoudig uit te voeren.

Prijs

De Groninger winnaar wordt genomineerd voor de landelijke Pluk van de Petteflet Natuur en Milieuprijs, een initiatief van De Natuur en Milieufederaties en Vroege Vogels. Daarnaast ontvangt de Groningse Pluk een cheque van 500 euro, te besteden aan zijn of haar initiatief.

Aanmelden tot 15 februari

Kandidaten kunnen zich tot 15 februari aanmelden (of worden aangemeld) bij de Natuur en Milieufederatie Groningen. Kijk voor de aanmeldprocedure en de voorwaarden op www.nmfgroningen.nl/pluk.

Makkelijke Moestuin

In 2013 won de Groningse Jelle Medema met zijn initiatief de Makkelijke Moestuin de landelijke Pluk van de Petteflet Natuur en Milieuprijs. Met de cheque van € 3000 schreef en ontwierp hij het kindermoestuinboek 'Jelle’s Tuinschrift'. Het boek is inmiddels 1,5 jaar uit en wordt ook veel gebruikt op scholen.