Bouwbedrijf Wolthuis uit Kolham ontzorgt gedupeerden aardbevingen

Kolham - Creative Studio uit Groningen heeft in opdracht van, en in samenwerking met, Bouwbedrijf Wolthuis uit Kolham de website www.bevingschadeherstel.nl en bijbehorende apps ontwikkeld.

Mensen met schade aan hun woning als gevolg van de gaswinning, kunnen via deze website snel informatie verzamelen over het melden van een schade, de bevingsschadeherstelprocedure en/ of het aanvragen van subsidie voor energiebesparende maatregelen. Om het verhaal te onderbouwen kunnen bovendien (extra) foto’s worden toegevoegd.

Procedure

Nadat alle gegevens via website of app ingevuld zijn, is het maken van een afspraak de eerste stap in het vervolgproces. Bouwbedrijf Wolthuis uit Kolham kan dit proces van A tot Z begeleiden. Nadat een afspraak is gemaakt, komt Bouwbedrijf Wolthuis langs om te beoordelen of de schade veroorzaakt is door de gaswinning. Is dit het geval, wordt de schade gemeld bij het Centrum voor Veilig Wonen.

Schade-expert

Centrum voor Veilig Wonen laat de gemelde schade onderzoeken door een onafhankelijke schade-expert. De stelt een rapport op met de uit te voeren werkzaamheden. Gedupeerden krijgen dit rapport thuisgestuurd. Waarna het kan worden doorgestuurd naar Bouwbedrijf Wolthuis. Dat gaat na of het de werkzaamheden uit kan voeren voor de door de onafhankelijke schade-expert berekende prijs. Indien dit het geval is, kan Bouwbedrijf Wolthuis beginnen met het herstelproces. Echter, niet voordat gedupeerden akkoord zijn gegaan met een opdrachtbevestiging.