Gaas Wadoen: Opel Chanel

Hoogezand - Afgelopen zomer heb ik, met pijn in mijn hart, mijn oude auto van de hand moeten doen.

Dat werd hoog tijd, want m’n sjees raakte steeds verder in verval en staat van ontbinding. Bovendien begon mijn Kaatje in een snel tempo van kleur te verschieten en veranderde van hemelsblauw in algengroen met roestbruine stippen. Ik leek Fred Flintstone wel met al die gaten. Hoe dan ook, het werd hoogtijd voor een andere sjees. Geen hagelnieuwe hoor, maar gewoon een tweedehandsje. Een nieuwe sjees is volgens George, mijn partner in love en handlanger in de moestuin, ook niet aan mij besteed. Nu is een auto voor mij absoluut geen statussymbool, maar een handige opslagruimte en nuttig vervoermiddel dat het gewoon moet doen als ik weg wil. Toch mis ik sinds een paar weken mijn ‘brik’. Weet u waarom? Een tijdje terug zaten wij, net als iedere avond trouwens, tegen achten op de bank met de voeten op tafel in afwachting van het NOS Journaal. ‘Goedenavond’, groet onze favoriete onheilsbode Rob Trip. ‘Goedenavond’, groet ik vriendelijk terug. Ik vind het altijd erg prettig als Rob Trip het journaal presenteert. Het is dan net alsof het akelige nieuws minder akelig is, vindt u ook niet?

Frans Molenaar

Die avond hoorden wij dat modeontwerper Frans Molenaar op 74-jarige leeftijd was overleden. Molenaar was een van de bekendste Nederlandse modeontwerpers op het gebied van de haute couture en werd een creatieve duizendpoot genoemd. Eind jaren ‘60 veroorzaakte hij wat ophef in Den Haag omdat hij de werkkleding van vuilnismannen ontwierp. Daarnaast ontwierp hij zelfs brillen, glaswerk, fietsen, urnen en een design rollator, vertelt meneer Trip. Mijn verbazing stijgt met de minuut. Gut, dat is toch heel iets anders dan een feestjurk of een mantelpakje tekenen. Klap op de vuurpijl is zijn ontwerp van de Ford Ka! Krijg nou de hik… dus ik heb jaren rond gekard in een Haute Voiture? Ach, wat steekt mijn zilveren koets daar schamel bij af, bedenk ik spijtig. Gelukkig is een permanent marker erg gewillig en met zwierige letters heb ik mijn auto opgewaardeerd: Opel Chanel.

Modeatelier

Als het u ook een goed idee lijkt om bijvoorbeeld uw eigen kledinglijn te ontwerpen, dan kunt u bij het Kielzog beginnen met ‘Modeatelier’. In deze beginnerscursus leert u hoe u met een eenvoudig basis-naaipatroon uw eigen kledingstuk kunt maken. Het versieren en verven van stoffen maken dat uw kledingstuk heel origineel zal zijn. Het kijken naar moderne en klassieke modeontwerpers zoals Frans Molenaar en Coco Chanel, maakt deze cursus tot iets heel bijzonders, zodat u geïnspireerd bent om aan de slag te gaan. Wist u trouwens dat Coco Chanel zei: ‘Eenvoud is de essentie van elegantie’? Maar dat terzijde.

Groete! Gaas Wadoen