Werkstukken brugklassers AJC op site Groninger Museum

Hoogezan - Werk van leerlingen uit de brugklassen havo/ vwo van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand is nu te zien op de website van het Groninger Museum: www.groningermuseum.nl/node/2501.

Dit werk werd gemaakt tijdens de onlangs gehouden dr. S-Cool Art dagen . Dit zijn kunst-doe-dagen voor de eerste- en tweedeklassers. Hierbij staan verschillende kunstdisciplines op het programma: beeldende vorming, muziek en toneel.

Groninger Museum

Tijdens de meest recente dr. S-Cool Art dagen volgden de leerlingen workshops in het kunstencentrum van het Aletta Jacobs College en bij het Kielzog Kunstencentrum. Daarnaast brachten ze een bezoek aan het Groninger Museum. Hier kregen ze onder andere een rondleiding langs de tentoonstelling ‘Het Geheim van Dresden’ en langs de tentoonstelling van de kunstenaars Maartje Korstanje en Nacho Carbonell.

Cocoon

Bij één van de aansluitende workshops in het kunstencentrum kregen de leerlingen de opdracht om zelf een cocoon te ontwerpen en te maken, met het werk van Maartje Korstanje en Nacho Carbonell als inspiratie. Een aantal werkstukken dat gemaakt is tijdens deze workshop ‘cocooning’ is nu te zien op de site van het Groninger Museum.