Gaas Wadoen: Stien Stuntel in de bocht

Hoogezand - Af en toe doe ik ontzettend onhandig.

“Stien Stuntel in de bocht!”, roept George, mijn partner in love en handlanger in de moestuin dan. Eerlijk gezegd kun je wel stellen dat ik van nature nogal klunzig ben. Ik heb u eerder opgebiecht dat ik al jaren aan een chronische stunteligheid lijd die soms, bijvoorbeeld bij een griepje, gevaarlijke vormen aanneemt. Helaas heb ik ook regelmatig, zonder aanwijsbare reden, zomaar zo’n dag.

Zomaar zo'n dag

Het is misschien verstandiger om dan maar de hele dag in bed te blijven liggen. Dan kan ik tenminste niet zoveel kwaad, volgens George. Tijdens zomaar zo’n dag heeft ons boerenbontservies het zwaar te verduren en dat laat dan duidelijke lijmsporen na. Het hele servies ziet er inmiddels behoorlijk gehavend uit en lijkt eerder een hele bijzondere craquelé-versie van de firma Boch. Neem nou afgelopen zondag… De dag begon onschuldig. We zitten gezellig aan de grote tafel en loeren slurpend aan een kom koffie naar buiten en het kerkje naast ons. Af en toe hef ik proostend mijn kom koffie naar een vroege kerkganger. Als ik de dominee zie schuiven zwaai ik iets te enthousiast. Er gulpt een plens koffie over mijn hand, waardoor ik het kommetje laat vallen, en stoot vervolgens van schrik de vaas met tulpen om. Onze kater Frederik Hendrik, roepnaam Poes, die in diepe rust op de stoel naast mij ligt, schiet mauwend overeind als hij een plens water over zich heen krijgt. George begint te bulderen van het lachen waardoor Poes helemaal de kluts kwijt raakt, een rare sprong maakt en met de sanseveria uit de vensterbank via de tafel op de grond klettert! Ik kijk onthutst van het ene naar het andere. ”Gut… kan ik dat, hè?” Wat er verder die dag nog gebeurde en sneuvelde, zal ik u besparen. Maar het was echt weer zo’n dag.

Cursus Keramiek

Nu weet ik dat ze bij het Kielzog een cursus Keramiek aanbieden waarbij diverse technieken aan bod komen. 'Belangrijke aspecten bij keramiek zijn het experimenteren met materialen', lees ik op de website. En naast het maken van vrije vormen en gebruiksgoed wordt ook aandacht besteed het decoreren van de werkstukken. Misschien is het een aardig idee om deze cursus met een extra techniek te verrijken: restaureren van gebruiksgoed. Er is al 1 aanmelding voor deze cursus… Wist u trouwens dat Multatuli zei: “Misschien is niets geheel waar, en zelfs dàt niet”? Maar dat terzijde.

Groete! Gaas Wadoen