KWF Kankerbestrijding zoekt voorzitter voor afdeling Slochteren

Slochteren - Kankerbestrijding zoekt een voorzitter voor de afdeling Slochteren.

“In Slochteren zijn ongeveer 175 vrijwilligers actief voor KWF", weet regiocoördinator Noordoost-Nederland Ingrid Ludden van KWF Kankerbestrijding. "Wij vinden het belangrijk dat we dit goede werk ook voor de komende jaren veilig kunnen stellen. Daarom is de gemeentelijke afdeling dringend op zoek naar een voorzitter."

Teamspeler

KWF Kankerbestrijding zoekt 'een enthousiaste teamspeler met leidinggevende kwaliteiten'. Ludden: "Maar vooral iemand die een bijdrage wil leveren aan de missie van KWF: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten.” De hoofdtaak van het bestuur van de afdeling Slochteren van KWF is het coördineren van de jaarlijkse collecte binnen de gemeente. In de gemeente Slochteren wordt gemiddeld € 12.500 opgehaald. Een bestuursfunctie neemt gemiddeld 1 tot 2 uur per week in beslag.

Overlevingskansen verbeteren

Jaarlijks krijgen ruim 100.000 Nederlanders de diagnose kanker. Omgerekend naar de bevolking van Slochteren zijn dat 92 inwoners per jaar. Dankzij 65 jaar onderzoek is er al veel vooruitgang geboekt. Zo is het percentage kankerpatiënten dat 5 jaar na diagnose nog in leven is, gestegen van gemiddeld 25 % in 1949 naar 62 % in 2014. Vooraanstaande kankeronderzoekers stellen dat de overlevingskansen nog verder kunnen verbeteren. Belangstellenden kunnen zich melden bij Ingrid Ludden: 06-44498580 of ILudden@kwf.nl.