Perzische poëzie en kalligrafie in De Rank in Kolham

Kolham - In ontmoetingshuis De Rank in Kolham is een kleine expositie ingericht met werk van de Perzische dichter en kalligraaf Hassan Golbang Khorasami.

De expositie bestaat uit 15 panelen met daarop poëzie en kalligrafie van Goldbangs hand.

Themabijeenkomst

De tentoonstelling gaat gepaard met een themabijeenkomst over de islam op dinsdag 17 februari. Goldbang zal hierin over de islam vertellen én enkele van zijn gedichten voordragen. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.

Hassan Golbang Khorasami

Golbang studeerde psychologie (bijvak sociologie) in Mashhad (Iran). In 1987 moest hij vluchten. Dit vanwege politieke activiteiten, na gevangenschap en marteling. Met vrouw en 2 dochters kwam hij, op uitnodiging van de Nederlandse regering, naar ons land. In Groningen werd zijn universitaire graad niet helemaal erkend en moest hij vrijwel opnieuw beginnen. Hij haalde zijn propedeuse in Groningen, haalde het doctoraal Islamologie in Leiden en promoveerde in Groningen op een vergelijkende studie van de religie, opvoeding en sociale limieten bij de Nederlandse jongeren. Golbang was hoofdredacteur van Noachs kat, Noord-Nederlands tijdschrift voor proza en poëzie. Hij geldt als een bewonderaar van Ede Staal. De expositie is zondag 15 februari (11.00 - 12.00 uur) en zaterdag 21 februari (14.00 - 17.00 uur) toegankelijk voor publiek.