LEGO-expositie bij Bricksart in SculpturePark Zuidlaren

Hoogezand-Sappermeer - Bij Bricksart in SculpturePark Zuidlaren is een grote LEGO-expositie ingericht. Deze expositie wordt zaterdag 14 februari om 11.00 uur geopend.

Hierin worden meer dan 100 grote objecten van getalenteerde LEGO-bouwers uit heel het land getoond. De diversiteit is groot, doordat elke ontwerper een eigen bouwtechniek heeft en put uit een eigen inspiratiebron.

Station Groningen

Speciale aandacht gaat uit naar André Scholte uit Winsum. Hij maakte het hoofdstation van Groningen na. Dit 2,5 meter lange object bevat alle architectonische details en versieringen die architect Isaac Gosschalk in het gebouw aanbracht.

Verre Oosten

Peter en Jelle Linskens en Jos Donjacour exposeren een meterslang diorama met thema’s uit het Verre Oosten. Sumoworstelaars, de gezamenlijke rijstoogst, drakentreinen en panda’s; de diorama’s geven een goed beeld van bijzondere gebeurtenissen en levenswijzen uit dit deel van de wereld.

Kaeskoppenstad Alkmaar

Van de hand van Cor en Jolanda Raven uit Alkmaar komt de 'Kaaskoppenstad Alkmaar', ofwel Alkmaar met een middeleeuws tintje. Een tijdperk waarin men het nog niet zo nauw nam met de hygiëne. Ook dat hebben ze weergegeven.

Schilderijen

Naast al het driedimensionale werk zijn er schilderijen gemaakt van noppenbouwstenen te zien. Zo worden Prins Willem-Alexander en Maxima getoond, gemaakt door Paul Toxopeus. En is er modern abstract werk te zien.

Zelf bouwen

Omdat Bricksart het zelf bouwen met noppenbouwstenen stimuleert, zijn honderden kilo’s bouwstenen beschikbaar om zelf te bouwen aan de speeltafels. Deze bouwsels kunnen in het kindermuseum worden geplaatst of (tegen betaling) mee naar huis genomen.

Bouwwedstrijd

In de voorjaarsvakantie kunnen kinderen meedoen aan een bouwwedstrijd. Ze worden daarvoor in 4 leeftijdscategorieën ingedeeld: 0 tot en met 5 jaar, 6 en 7 jaar, 8 en 9 jaar, en 10 jaar en ouder. Deelnemers mogen zelf kiezen wat ze willen bouwen. Aan het einde van de vakantie worden de namen van de winnaars bekendgemaakt. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor deelname via: bouwwedstrijd@sculpturepark.nl.