De Regenboog in Hoogezand klaar voor (dubbele) verhuizing

Hoogezand - Na vandaag is alles anders voor leerlingen en personeel van basisschool De Regenboog in Hoogezand. Het schoolgebouw wordt gesloopt om plaats te maken voor het Kindcentrum Woldwijck.

Door Marc Jansen

Voor het zover is - de oplevering staat rond de zomervakantie van 2016 gepland - neemt De Regenboog haar intrek in het voormalige NOVO-pand aan de Troelstralaan. "We stonden sinds de zomervakantie startklaar", zegt directeur Bregina Staal van De Regenboog. "Het ontwerp van het nieuwe gebouw was klaar, we wilden door." Het wachten was op alternatieve huisvesting. Staal: "We hadden wel wat eisen. Zo wilden we met z'n allen bij elkaar kunnen blijven en moest de tijdelijke huisvesting binnen een straal van een kilometer van dit gebouw zijn."

Troelstralaan

Met het voormalige NOVO-gebouw aan de Troelstralaan is dit gelukt. Met dank aan de gemeente Hoogezand-Sappemeer, die het gebouw voor dit doel huurt. "In de laatste week van december werd het definitief. Gelukkig konden we snel handelen. Overigens kan ik niet genoeg benadrukken dat de samenwerking met de gemeente prima verloopt.", stelt Staal.

Verkeerssituatie

Puntje van zorg: "De verkeerssituatie aan de Troelstralaan is niet te vergelijken met die hier aan de Mars. Hier is het verkeersluw. Daar is het veel drukker. We moeten daarom een veilige oversteek realiseren. We gaan hiervoor elke dag verkeersbrigadiers inzetten." Er verandert de komende tijd dus veel voor de leerlingen van De Regenboog. "Maar al het bestaande meubilair gaat mee naar de tijdelijke locatie. Dat zal in ieder geval vertrouwd zijn", weet Staal. "Verder blijven we De Regenboog. Met onze eigen visie op onderwijs. Ook in de voorbije periode hebben we ons vooral bezig gehouden met onderwijzen. De leerlingen mogen geen hinder ondervinden van een verhuizing. Al is het natuurlijk ook heel leuk en bijzonder om met je hele school te verhuizen. En wij mogen zelfs twee keer!"

Kindcentrum Woldwijck

Nieuw meubilair krijgt de school pas in het nu te bouwen Kindcentrum Woldwijck (werktitel). Behalve christelijke basisschool De Regenboog zullen Jenaplanschool 't Vlot en Timpaan (buitenschoolse opvang en kinderopvang) hierin hun intrek nemen. "Er worden 3 paviljoens in het groen gerealiseerd. De inrichting wordt aangepast op de verschillende visies op leren. Waar wij bijvoorbeeld voor leerpleinen naast de normale lokalen kiezen, krijgt 't Vlot veel ruimte voor vieringen", verklapt Staal, wier school 2 verdiepingen krijgt met een in het oog springende podiumtrap. "De onderbouw komt beneden te zitten, de bovenbouw boven. Zoals vroeger..."

Kennismaken

Leerlingen, hun ouders en andere belangstellenden kunnen dinsdag 3 maart tussen 16.30 en 17.30 uur kennismaken met tijdelijke onderkomen van De Regenboog aan de Troelstralaan 3. Dinsdag 24 maart, tijdens de open dag van het bijzonder onderwijs in Hoogezand-Sappemeer, houdt de school er open huis.