Peter van Bruggen nieuwe voorganger Baptistengemeente Hoogezand-Beukemastraat

Hoogezand - Peter van Bruggen doet zondag 1 maart zijn intrede in Baptistengemeente Hoogezand-Beukemastraat. De intrededienst begint om 14.30 uur.

De 33-jarige Van Bruggen is getrouwd met Yvonne en is vader van 2 zonen, van 6 en 4 jaar. Na de middelbare school volgde de in Muntendam geboren en getogen Van Bruggen de opleiding Openbaar Bestuur en Sociale Zekerheid om de MEAO, waarna hij aan de slag ging bij de sociale dienst van de gemeente Groningen.

Theologie studeren

“Ik werkte bij de Sociale Dienst maar merkte dat mijn hart op een heel andere plaats ligt: het Koninkrijk van God”, zegt Peter van Bruggen over het verlangen voorganger te worden. Hij is vervolgens fulltime theologie gaan studeren aan de Evangelische Theologische Hogeschool in Veenendaal/ Ede.

Eindhoven

In 2008 haalde hij zijn diploma. In augustus 2010 werd hij voorganger van Baptistengemeente De Schuilplaats in Eindhoven geworden. Daarnaast studeerde hij  aan het Baptisten Seminarium in Barneveld.

Gemakkelijk te benaderen

Peter van Bruggen heeft een grote affiniteit met jongeren. In Eindhoven had hij een goed contact met jongeren en hij hoopt dat ook in Hoogezand te vinden. De jonge voorganger zegt gemakkelijk benaderbaar te zijn. ” Sommige mensen kijken tegen je op als je zegt dat je dominee bent. Zelf word ik echter graag aangesproken bij mijn voornaam. Ik houd de drempel graag laag.”

Dichtbij mensen

Hij geniet van het feit dat hij op belangrijke momenten - bij huwelijken, uitvaarten of wanneer mensen een keuze maken om Jezus te volgen - dichtbij mensen mag staan . “Het zijn heel verschillende onderwerpen, maar in dat alles mag je als voorganger dichtbij zijn. Dat schept een band met mensen en daar geniet ik van. Samen met mensen optrekken en iets betekenen in hun leven.”

Belijdenis

Volgens Van Bruggen is een kerk/ gemeente geen ‘organisatie’ die draaiende gehouden moet worden. "De gemeente wordt gevormd door mensen die samen belijden dat Jezus de belangrijkste is in hun leven. Door die belijdenis ben je verbonden met God en met elkaar en weet je dat je op elkaar kunt bouwen en er wilt zijn voor elkaar."

Niet alleen voor de zondag

“Wat ik belangrijk vind", stelt Van Bruggen, "is dat het christelijk geloof handen en voeten krijgt in het dagelijks leven. Geloof is niet alleen iets voor de zondag maar bepaalt hoe je in dit leven staat. Het bepaalt hoe je je gedraagt op je werk, in je buurt of op school. Wat je op zondag gelooft moet ook de rest van de week zichtbaar zijn. Anders ben je niet geloofwaardig."