Capriccio Clarinet Orchestra viert 25-jarig bestaan

Hoogezand - Het Capriccio Clarinet Orchestra besteedt begin maart ruim aandacht aan zijn 25-jarig bestaan.

Het orkest, dat bestaat uit (oud-)leerlingen van het Kielzog Kunstencentrum in Hoogezand en het Clockhuys Centrum voor Kunst en Cultuur in Haren, werd in 1989 opgericht door dirigent John de Beer uit Groningen. Sindsdien heeft het orkest, dat repeteert in Hoogezand én Haren, vele concerten gegeven, zowel in Nederland als in het buitenland; West-Europa maar ook Australië, Rusland en Japan. Daarmee kan met recht gesteld worden dat het orkest een visitekaartje is voor het muziekonderwijs in onze regio. Nu, na 25 jaar is het orkest nog steeds springlevend en vol ambitie. In de zomer staan bijvoorbeeld concerten tijdens het ClarinetFest® 2015 in Madrid op het programma.

25-Jarig bestaan

Eerst wordt echter aandacht besteed aan het 25-jarig bestaan. Op zaterdag 7 maart om 20.00 uur geeft Capriccio een concert in de Martinikerk in Groningen. Capriccio speelt dan onder meer 'De Tovenaarsleerling' van Paul Dukas en de 'Danse Macabre' van Camille Saint-Saens. Verder begeleidt het orkest in dit concert gerenommeerde klarinettisten als Jozsef Balogh (Hongarije), Paolo de Gaspari (Italië), Matthias Mueller (Zwitserland), Stephan Vermeersch (België), Céleste Zewald (Nederland), Ronald van Spaendonck (België), Fie Schouten (Nederland) en Ron Daelemans (Nederland). Dit concert volgt op een reeks masterclasses voor studenten uit onder meer Groningen, Utrecht en Rotterdam in het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Capriccio DJ Party

Daags na het concert (zondag 8 maart) in de Martinikerk staat in de EMG Faktors in Groningen de Capriccio DJ Party geprogrammeerd. Hierin gaan Capriccio, zijn solisten en de studenten van de conservatoria battelen met een dj. Aanvang: 15.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.capriccio.nl.