Judoka's team Veendam-BVHS winnen districtsmedailles

VEENDAM - , HOOGEZAND - De judoka's van Judoteam Veendam-BVHS hebben afgelopen zaterdag bijzonder goed gepresteerd bij de districtskampioenschappen -12 en -15 jaar.

Bij de jeugd -12 jaar wist Sven van Oostrum evenals vorig jaar districtskampioen te worden. Hij won al zijn wedstrijden met een vol punt. Derde prijzen werden behaald door Sarah van Driel en Loes Vaatstra.

Kwalificatie voor NK judo

Bij de kampioenschappen -15 jaar waren naast de medailles ook kwalificaties te verdienen voor het NK in Eindhoven. Maar liefst negen judoka's wisten zich hiervoor te plaatsen. De trainers van het judoteam spreken over een bijzonder goede prestatie.

Medailles voor Veendam-BVHS

Tsjuck Kingma was in uitstekende vorm en wist kampioen te worden in de klasse -60 kilogram. Eveneens een gouden medaille was er voor de sterk judoënde Annelie Bultena, die al haar wedstrijden won. Sander Hoogeveen, Anas Schreuder, Vera Raspe en Zoe Klunder wisten na zeer sterk gedraaid te hebben in de voorronden zich te plaatsen voor de finale. Deze werd helaas verloren waardoor zij uiteindelijk een tweede plaats behaalden. Brons was er voor Sarah Hector, Thom Hensens en Lars van Oostrum. Zij wisten de strijd om het brons zeer overtuigend te winnen en daarmee plaatsing voor het NK af te dwingen. Over twee weken zullen bovenstaande judoka's meedoen aan het NK.