SP Groningen trapt verkiezingscampagne af in Hoogezand

Hoogezand - De SP Groningen heeft zaterdag haar verkiezingscampagne voor de Provinciale Statenverkiezingen afgetrapt. 150 Partijleden kwamen hiervoor samen bij Stichting Natuur- en MilieuEducatie Hoogezand-Sappemeer.

Lijsttrekker Sandra Beckerman maakte duidelijk dat wat haar betreft de SP de grootste partij wordt. “Bij vorige verkiezingen scoorden we telkens goed, maar kozen andere partijen toch voor een rechts bestuur. Het was kennelijk niet genoeg om te winnen en het was niet genoeg om tweede partij te zijn. Als we echt iets willen veranderen dan moeten we de grootste worden. Ik geloof daar in en onze honderden vrijwilligers ook!”

Kom op voor Groningen!

De partij presenteerde tevens de verkiezingsleus: 'Kom op voor Groningen!' Hiermee wil de SP duidelijk maken dat het tijd wordt om af te rekenen met een provinciebestuur dat vooral lijkt op te komen voor de belangen van Den Haag in plaats van die van de eigen bevolking. Dat kan volgens de partij alleen door SP te stemmen.

Bondgenoot van Groningers

“Het huidige provinciebestuur heeft veel te lang de belangen van het kabinet behartigd”, stelde Beckerman. “Telkens als het gaat om de aardbevingen, windmolens en herindelingen hebben ze Groningen laten zakken. Wij gaan dat anders doen. Wij willen juist een bondgenoot zijn van Groningers en een tegenstander van Den Haag. Op 18 maart hebben we een keuze: blijven we de regering steunen of brengen we die ten val? Laten we Groningen verder zakken of komen we op voor Groningen? Wordt het weer liberaal of nu echt sociaal? Ik heb er vertrouwen in: de SP wordt de grootste!”