iT-LAND/ Veldhuis Automatisering keurmeester ICTKeurmerk

Hoogezand-Sappermeer - iTLAND/ Veldhuis Automatisering uit Hoogezand mag zich voortaan keurmeester van het ICTKeurmerk noemen.

Brancheorganisatie ICTWaarborg heeft dit keurmerk onlangs opgezet om particulieren die slachtoffer zijn van fraude bij internetbankieren een wapen in handen te geven wanneer banken moeilijk doen over schadevergoeding. "De ervaring leert dat banken in eerste instantie proberen onder een schadevergoeding uit te komen door de schuldvraag bij het slachtoffer te leggen", zegt Bart Veldhuis. "Is er wel zorgvuldig omgegaan met de inloggegevens? Was de computerapparatuur wel goed beveiligd? Mensen voelen zich dan vaak in de hoek gedrongen, maar met het ICTKeurmerk kunnen ze zich daar voortaan goed tegen weren."

Veilig telebankieren

Het keurmerk is een reactie op de nieuwe regels voor veilig telebankieren, weet Veldhuis. "Een daarvan betreft de technische veiligheid van de computerapparatuur. ICTWaarborg speelde daarop in door een keuring te ontwerpen." iT-LAND/ Veldhuis Automatisering mag het ICTKeurmerk verlenen. "Wij hopen nu veel consumenten te kunnen helpen bij het maximaal beveiligen van hun ict-apparatuur", besluit Veldhuis.