Toneelvereniging Foxhol speelt vrolijk spel

Foxhol - Toneelvereniging Foxhol voert in maart 2 keer keer het stuk 'Pas op voor de buren' op.

De eerste voorstelling vindt zaterdag 7 maart plaats in De Klabbe in Foxhol. Een week later wordt het stuk in Hotel Faber in Hoogezand opgevoerd.

Pas op voor de buren

'Pas op voor de buren' is een blijspel in 3 bedrijven van de hand van Hans van Wijngaarden. Het stuk gaat over dokter Spil die 25 jaar huisarts is. Aanleiding voor z'n patiënten om hem een feest en een vakantiereis aan te bieden. De buurman van de dokter, accountant Jan van Dalen, penningmeester van het feestcomité‚ ontdekt tot zijn schrik een tekort van 1500 euro. Hij heeft de vrijgevigheid van de patiënten te hoog ingeschat, maar vertikt het om daar zelf voor op te draaien. Hij is daarom zo vrij om de dokterswoning, tijdens de dokters vakantie, te verhuren aan Kees en Koba van Aalst. Kees wordt door een paar patiënten prompt aanzien als de dokter die in z'n onnozelheid ouderwetse maar niettemin waardevolle adviezen rondstrooit. Rampzaliger wordt het voor Jan als de dochter van dokter Spil, een medische studente, komt opdagen om een weekendje in het ouderlijk huis te komen doorbrengen.

Reserveren

De voorstellingen beginnen om 20.00 uur. Kaarten verkrijgbaar bij Kapsalon Kroeze en Sigarenzaak Wever in Hoogezand. Reserveren kan via 0598-320670.