Verwarde Rotterdamse inbreker slaat opnieuw toe

Westerbroek - / WESTERBROEK – De 25-jarige man uit Rotterdam die in de nacht van woensdag op donderdag inbrak in Westerbroek, heeft in de nacht van donderdag op vrijdag toegeslagen aan de Vestinggracht in Bad Nieuweschans.

Buurbewoners waarschuwden via 112 de politie omdat ze het sterke vermoeden hadden dat in een leegstaande woning in de straat werd ingebroken. Toen agenten bij de woning arriveerden zagen ze dat een ruit van de achterdeur was vernield. Op het toilet in de woning werd de 25-jarige Rotterdammer aangetroffen.

Verwarde indruk

Hij maakte een verwarde indruk en vertelde een onsamenhangend verhaal over de reden van zijn aanwezigheid in de woning. Agenten hielden de man dan ook aan.

Westerbroek

Een dag eerder hadden agenten de Rotterdammer ook al aangehouden voor een woninginbraak, aan de Rijksweg West in Westerbroek. De bewoners werden die nacht wakker van het alarm. Toen de bewoner beneden kwam stond de 25-jarige Rotterdammer in de woning. Op aandringen van de bewoner is de verdachte vervolgens het huis uitgegaan. Op de weg naar buiten nam de verdachte nog wat fruit mee. De politie kon de man kort daarna op het fietspad langs de Rijksweg aanhouden.