Statenfractie GroenLinks bezoekt boer Flinkert in Westerbroek

Westerbroek - De Groninger Statenfractie van GroenLinks is op werkbezoek geweest bij melkveehouder Peter Flinkert in Westerbroek.

Een actueel thema is schaalvergroting in de landbouw. GroenLinks is hier zeker geen voorstander van. Daarom bezocht de fractie de Maatschap Flinkert, de laatste melkveehouder in Westerbroek met een boerderij pal tegen de dorpskern aan.

Duurzame keuzes

Flinkert gaat van 100 naar 300 melkkoeien. Hier is GroenLinks kritisch over. Toch was de fractie positief verrast over de duurzame keuzes die ook deze boer maakt. “Het zou een goede zaak zijn als het verschil tussen gangbare en biologische landbouw en veeteelt kleiner wordt en iedereen duurzame keuzes maakt”, stelt Statenlid Harrie Miedema.

Overleg met dorpsbewoners

De uitbreiding is alleen gelukt door veel overleg met dorpsbewoners en met gemeente en provincie. Dorpsbewoners worden bijvoorbeeld uitgenodigd om erbij te zijn als de koeien in het voorjaar weer de wei in gaan. “Voor GroenLinks is het herstellen van de band tussen producent en consument van voeding erg belangrijk en daar is boer Flinkert een mooi voorbeeld van.” Gerelateerd artikel: Maatschap Flinkert in Westerbroek naar 300 melkkoeien