Jenaplanschool ‘t Vlot in Hoogezand trekt aan de bel

Hoogezand - Jenaplanschool ‘t Vlot in Hoogezand trekt donderdag 12 maart 1 minuut lang aan de bel.

Zo vragen basisscholieren aandacht voor leeftijdsgenoten met een handicap in ontwikkelingslanden; kinderen die niet naar school kunnen. Door mee te doen aan deze landelijke actie van het Liliane Fonds vraagt Jenaplanschool ’t Vlot aandacht voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden voor wie onderwijs geen vanzelfsprekend recht is.

20 Miljoen kinderen

In Nederland is het normaal dat kinderen naar school gaan. In ontwikkelingslanden is dat anders. Want wereldwijd zien meer dan 20 miljoen kinderen met een handicap nooit een klaslokaal van binnen. Ze kunnen er niet in of worden geweigerd. Ouders schamen zich voor hun kind of hebben geen geld voor school.

Millenniumdoel

Maar onderwijs is geen gunst. Het is een fundamenteel kinderrecht. Niet voor niets spraken Nederland en 188 andere VN-lidstaten in 2000 af dat in 2015 alle kinderen onderwijs moeten kunnen volgen: millenniumdoel 2. In 2013 konden ruim 40.000 kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden met hulp van het Liliane Fonds naar school, naar een dagopvang of een training volgen.

Wij trekken aan de bel

Met de actie ‘Wij trekken aan de bel’ wil het Liliane Fonds kinderen, ouders en docenten bewust maken van de achterstandssituatie van kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden.