Johanna Klooster-Banus uit Hoogezand 100 jaar

Hoogezand - Burgemeester Peter de Jonge van Hoogezand-Sappemeer heeft maandag de in woonzorgcentrum De Burcht in Hoogezand woonachtige Johanna Klooster-Banus bezocht. Hij deed dit om haar namens het gemeentebestuur te feliciteren met haar 100ste verjaardag

Johanna 'Jo' Banus groeide op in Stadskanaal, waar haar ouders een slagerij hadden. Eenmaal volwassen trouwde ze er met Henk Klooster uit Nieuw-Buinen, kreeg ze 2 kinderen – dochter Anneke en zoon Dolf – en runde ze er samen met haar man een bloemenzaak/ hoveniersbedrijf.

Zirkoonflat

Nadat haar man op 62-jarige kwam te overlijden, verhuisde Johanna Klooster-Banus naar de Zirkoonflat in Hoogezand. Dichterbij haar dochter Anneke van Kregten-Klooster, die samen met haar echtgenoot Drogisterij-Optiek Centrum naast het voormalige gemeentehuis in Hoogezand runde.

De Burcht

Johanna Klooster woonde nog ruim dertig jaar in de Zirkoonflat. Sinds haar 95ste woont ze in De Burcht, waar ze volgens dochter Anneke 'uitstekend verzorgd' wordt en aan zoveel mogelijk activiteiten meedoet. Ook vierde ze er zondag haar 100ste verjaardag. In gezelschap van haar 2 kinderen, 4 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen.