Lindsey Perdon in Senaat Nederlandse Kinderjury

Hoogezand - Tot haar grote verrassing is Lindsey Perdon van Het Ruimteschip in Hoogezand benoemd tot Senaatslid van de Nederlandse Kinderjury.

De 11-jarige Lindsey werd woensdag officieel geïnstalleerd door kinderboekenschrijfster Gonneke Huizing. Vervolgens kregen alle kinderen uit Lindsey's klas, groep 7, een stukje ‘Kinderjury’-taart en gaf Huizing een presentatie over haar werk en haar boeken.

De Nederlandse Kinderjury

De Nederlandse Kinderjury is dé publieksprijs voor kinderboeken in de leeftijdscategorieën 6 tot en met 9 jaar en 10 tot en met 12 jaar. Doelstelling van de Nederlandse Kinderjury is zo veel mogelijk kinderen kennis te laten nemen van nieuwe kinderboeken en hen aan te zetten tot meer én kritisch lezen. Tot en met woensdag 13 mei kunnen kinderen onder andere via www.kinderjury.nl stemmen op hun favoriete boeken. Tijdens de Kinderboekenparade in Den Haag op 21 juni worden de winnaars bekendgemaakt.

Senaat

Een belangrijk element van de Nederlandse Kinderjury is de Senaat. Deze bestaat uit 12 kinderen, 1 uit elke provincie, en fungeert als spreekbuis van de Nederlandse Kinderjury.