Anna wint voorleeswedstrijd Read2Me!

Hoogezand-Sappermeer - Anna Meckelenborg van De Nijeborg uit Roden heeft de provinciale finale van de voorleeswedstrijd Read2Me! gewonnen. Deze finale vond woensdag plaats in Veenborg Welgelegen in Sappemeer.

Read2Me! is een landelijke wedstrijd die de bibliotheek organiseert in samenwerking met het onderwijs. Doel is leerlingen via voorlezen enthousiast te houden voor lezen. Als winnares van de provinciale finale vertegenwoordigt Anna de provincie Groningen in de landelijke finale in de Vredenburg in Utrecht op 26 mei.

De nacht van 2 april

Anna won de provinciale finale met een fragment uit 'De nacht van 2 april' van Jan Simoen. Volgens de jury, bestaande uit wethouder Ger Lindeman van Hoogezand-Sappemeer, wethouder Ben Pandsoen uit Leek en Dorothée Hopma van de Bibliotheek Hoogezand, las Anna rustig voor en had ze een prettige intonatie. Ze bracht, zo stelde de jury, de spanning van het boek heel goed over.

dr. Aletta Jacobs College

Behalve van De Nijeborg uit Roden deden leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand, het Eemsdeltacollege in Siddeburen, het Dollardcollege en het Ubbo Emmius Lyceum in Winschoten en RSG de Borgen in Leek mee. Namens het dr. Aletta Jacobs College stonden Destany Christiaans (havo/ vwo) uit Sappemeer, Ikram Abba (vmbo-T) uit Hoogezand en Leona Tams (vmbo BB/ KB/ KGT) uit Sappemeer in de finale.