SP bezoekt Nieuw Woelwijck en presenteert Werkplan voor Groningen

Sappemeer - De SP heeft donderdag een werkbezoek aan zorginstelling Nieuw Woelwijck in Sappemeer afgelegd. Kamerlid Sadet Karabulut, lijsttrekker Sandra Beckerman van SP Groningen en de 5 Groninger SP-wethouders presenteerde hierbij een Werkplan voor Groningen.

De SP wil dat er fors wordt geïnvesteerd om Groningers aan het werk te helpen. Met het Werkplan voor Groningen presenteert zij plannen om de werkgelegenheid te stimuleren.

Werkloosheid te hoog

Beckerman: "De werkloosheid in de provincie is veel te hoog, bijna 10 % van de Groningers heeft geen werk. Dat is aanzienlijk meer dan het landelijk gemiddelde. Als SP willen wij voor meer werk zorgen door te investeren, bijvoorbeeld in de zorg, maar ook in scheepsbouw en in innovatieve vezelteelt. Veel te lang is Groningen achtergesteld als het gaat om investeren in werk. Het wordt tijd om eindelijk echt op te komen voor werk in Groningen."

Landelijke SP

Niet alleen de provinciale, maar ook de landelijke SP maakt zich hard voor forse investeringen in de werkgelegenheid. De SP wil voornamelijk banen creëren in de publieke sector zoals zorg, onderwijs, sociale werkplaatsen, politie, maar ook een extra stimulans voor de bouw. SP-kamerlid Karabulut: "Ook de rijksoverheid heeft een verantwoordelijkheid om fors te investeren in werkgelegenheid. Dat geldt voor alle provincies, maar voor Groningen al helemaal. Het kabinet moet investeren in de provincie, bijvoorbeeld door van iedere kubieke meter gas die hier gewonnen wordt 0,05 cent te steken fonds voor economische versterking van Groningen."