Nederlandse en Duitse studenten bezoeken werf SCHN in Foxhol

Foxhol - 45 Studenten en docenten van de hogescholen in Duisburg, Leer, Groningen en Leeuwarden hebben donderdag de werf SCHN in Foxhol bezocht.

Zij deden dat in het kader van een tweedaagse excursie, bedoeld om maritieme locaties in de grensregio Duitsland/ Nederland te leren kennen. Shipyard Constructions Hoogezand Nieuwbouw BV (SCHN) in Foxhol was de tweede bestemming; de eerste was het Maritiem Instituut Willem Barentsz op Terschelling.

Milieuvriendelijke LNG-aandrijving

Op de werf in Foxhol vond een bezichtiging plaats van de nieuw gebouwde coaster Sefarina van rederij CHEMGAS. Dit transportschip is het derde schip van de rederij dat is uitgerust met een milieuvriendelijke LNG-aandrijving. Derde en laatste bestemming was de stad Leer in Duitsland, waar onder meer de Flettner rotor bezocht werd.

MariTIM

De excursie was onderdeel van het grensoverschrijdende samenwerkingsproject MariTIM (Maritieme Technologieën en Innovaties – Modelregio Duitsland/ Nederland), waarin 35 Nederlandse en Duitse kennisinstellingen en ondernemingen hand in hand werken aan de ontwikkeling van 'groene' schepen.