Youp van 't Hek: 'Ich bin ein Groninger!'

Hoogezand-Sappermeer - Youp van 't Hek roept Groningers op tot een gezamenlijke ode aan de provincie op de Grote Markt in Groningen, donderdag 12 maart.

Artiesten, componisten, tekstschrijvers en musici uit de hele provincie Groningen werken momenteel belangeloos aan een muzikale ode aan Stad & Ommeland. Donderdag wordt de videoclip opgenomen op de Grote Markt. Groningers worden uitgenodigd hieraan mee te doen. Het nummer wordt half maart uitgebracht en is voor het eerst live te horen tijdens een cultureel festival in Kantens op zaterdag 21 maart. Donderdag 12 maart wordt de videoclip opgenomen op de Grote Markt.

Videoboodschap

Youp van ’t Hek roept Groningers in een videoboodschap op tot deelname aan een massale ode aan de provincie. Donderdag 12 maart om 17.30 uur is iedere Groninger welkom om mee te dansen en te zingen op de Grote Markt. Dansers van Club Guy & Roni en leden van verschillende koren nemen het publiek op sleeptouw. De actie is een gezamenlijke vuist met nieuwe (muzikale) energie voor het Noorden. Meer informatie over de actie is te vinden op http://thrillinggroningen.nl