Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur in Veendam

VEENDAM - Het Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur is 'on tour' langs alle waterschappen van Nederland als opmaat voor Wereldwaterdag.

Zaterdag 7 maart waren ze te gast in het Waterschapshuis van Hunze en Aa's in Veendam

Gouden Regels​

Dijkgraven Alfred van Hall van Hunze en Aa's en Bert Middel van Noorderzijlvest waren aanwezig om de tien Gouden Regels in ontvangst te nemen. Deze Gouden Regels kunnen de waterschappen helpen om jongereneducatie nog beter vorm te geven. De regels zijn bedacht door het Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur.

Stemfie met Jeugdwaterschapsbestuur

Daarnaast maken de jeugdbestuurders samen met de dijkgraaf een stemfie in een mobiel stemhokje. Deze wordt via social media verspreid om aandacht te vragen voor de waterschapsverkiezingen van 18 maart.

Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur

Het Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur is een groep jongeren tussen de 14 en 18 jaar. Zij vertegenwoordigen voor een periode van maximaal twee jaar allemaal een waterschap. Belangrijkste doel is om de jeugd meer te betrekken bij het werk van de waterschappen. Enerzijds om de waterschappen meer naamsbekendheid te geven, anderzijds om de jeugd mogelijk te interesseren om in de toekomst bij een waterschap te werken.