Hoogezandster scholen steunen Wereldfoundation

Hoogezand - Op een aantal basisscholen in Hoogezand wordt op dit moment het project 'Ik... voor een huis' van Wereldfoundation gedraaid.

Door Sabine Blaauwgeers

Het is een leerzaam project voor en door kinderen. Kinderen worden er bewust van gemaakt hoe belangrijk het is om een dak boven je hoofd te hebben. Wanneer je een dak boven je hoofd hebt, kun je veilig slapen en word je minder vaak ziek, heb je genoeg energie om naar school te gaan en tel je mee in de maatschappij.

Bengaals huisje

Tijdens de projectweek op school leren de kinderen hoe de kinderen in een arm land als Bangladesh leven en hoe ze de kinderen op een eenvoudige manier kunnen helpen. Alle kinderen krijgen een houten spaarpotje in de vorm van een Bengaals huisje. We vragen ze om klusjes te doen voor de kinderen in Bangladesh. De opbrengst mag in het spaarhuisje en wordt aan het eind van het project ingeleverd bij de juf of meester. Op de slotdag van het project wordt door de school een leuke activiteit georganiseerd. Na het project mogen de kinderen het spaarhuisje houden.

Koopzondag De Hooge Meeren

Naast de projectweek op school doen de deelnemende scholen op koopzondag 26 april 2015 mee met een gezamenlijke slotdag in het winkelcentrum De Hooge Meeren. Een groot aantal ondernemers in het winkelcentrum en de winkeliersvereniging dragen hun steentje bij op deze dag. Er zijn leuke activiteiten voor en door kinderen, zoals een grote markt, het rad van fortuin en de talentenjacht Hoogezand's got talent. Aan het einde van de dag zal ook het eindbedrag bekend worden gemaakt.

Per school 1 huis

We hopen gezamenlijk veel huizen te kunnen realiseren. Voor 1000 euro kan in Bangladesh namelijk al een huis worden gebouwd en dus een gezin worden geholpen. Het doel is om per school 1 huis te realiseren. Wereldfoundation heeft sinds 2007 ruim 3000 huizen gerealiseerd voor gezinnen in Bangladesh. Bangladesh is één van de meest dichtbevolkte en armste landen ter wereld. Regelmatig wordt het land getroffen door overstromingen en cyclonen. Juist de arme mensen, die geen geld hebben voor een huis op hoger gelegen gebied, hebben last van de gevolgen.

Wereldfoundation

Wereldfoundation helpt deze gezinnen aan een nieuw en beter huis. Dit gebeurt middels een microhypotheek. Wanneer het huis is afbetaald kan er voor het vrijgekomen geld een nieuw huis worden gebouwd en dus weer een gezin worden geholpen. Op deze manier zorgen wij samen voor duurzaam ontwikkelingswerk. Wereldfoundation heeft sinds 2007 ruim 3000 huizen gerealiseerd voor gezinnen in Bangladesh. Bangladesh is één van de meest dichtbevolkte en armste landen ter wereld. Regelmatig wordt het land getroffen door overstromingen en cyclonen. Juist de arme mensen, die geen geld hebben voor een huis op hoger gelegen gebied, hebben last van de gevolgen. Wereldfoundation helpt deze gezinnen aan een nieuw en beter huis. Dit gebeurt middels een microhypotheek. Wanneer het huis is afbetaald kan er voor het vrijgekomen geld een nieuw huis worden gebouwd en dus weer een gezin worden geholpen. Op deze manier zorgen wij samen voor duurzaam ontwikkelingswerk.

Informatie

Voor meer informatie verwijs ik graag naar onze website: www.wereldfoundation.nl of www.fietsvooreenhuis.nl. Ben je enthousiast geworden en wil je, op welke manier dan ook, een steentje bijdragen? Neem gerust contact met mij op: Sabine@wereldfoundation.nl. Sabine Blaauwgeers is projectmedewerker scholen en bedrijven bij Wereldfoundation.