Zonsverduistering: gratis eclipsbril bij Pearle Hoogezand

Hoogezand - Pearle Opticiens Hoogezand geeft vanaf maandag 9 maart gratis eclipsbrillen weg.

Dit omdat het onbeschermd kijken naar een zonsverduistering ernstige schade aan de ogen kan veroorzaken. En vrijdag 20 maart vindt er een zonsverduistering plaats. Deze kunnen we ook in Nederland gedeeltelijk waarnemen.

Actie

In totaal geeft Pearle Opticiens in heel Nederland 200.000 eclipsbrillen weg. De actie werd op vrijdag 6 maart gelanceerd. Kinderoogarts Tjeerd de Faber van Het Oogziekenhuis Rotterdam en commercieel directeur Herron van der Sluis van Pearle Opticiens, gaven de kinderen van basisschool Passe-Partout in Rotterdam een les over de zonsverduistering en het belang van het goed beschermen van je ogen.

Zonsverduistering

Kinderoogarts Tjeerd de Faber van Het Oogziekenhuis Rotterdam ondersteunt de landelijke actie van Pearle van harte. “Zowel voor kinderen als voor volwassenen is het dragen van een eclipsbril tijdens het kijken naar de zonsverduistering zeer belangrijk", vertelt hij. "Kijk je zonder eclipsbril op naar de zonsverduistering dan kan de straling uit het zonlicht acute verblinding veroorzaken en de ogen ernstig beschadigen. Kinderogen zijn zeer gevoelig voor zonlicht: de ogen zijn nog niet volledig ontwikkeld en bevatten minder pigmenten. Zet kinderen tijdens het kijken naar de zonsverduistering dan ook een eclipsbril op. Een gewone zonnebril is zeker niet voldoende!”

Bewustwording en bescherming

Van der Sluis: “Pearle Opticiens staat voor deskundige en betaalbare oogzorg en het voorkomen van oogproblemen sluit daar goed bij aan. Als grootste winkelketen in de optiek heeft Pearle hierin ook een voorbeeldfunctie. Het is belangrijk dat zowel kinderen als volwassenen zich bewust zijn van de gevaren van de straling van de zon tijdens de zonsverduistering én een eclipsbril opzetten. Heb je geen eclipsbril, deel er dan één met iemand anders en kijk om de beurt. Het zijn tenslotte wel je ogen.”