Aspirant-Statenlid Arjen Nolles wil verschillen overbruggen

Sappemeer - Aspirant-Statenlid Arjen Nolles (1972) uit Sappemeer beleeft roerige tijden.

Niet alleen is hij sinds vorige zondag de trotse vader van zoon Iddo, ook maakt hij volgende week grote kans op een zetel in de provinciale staten. Nolles staat namelijk derde op de kieslijst van GroenLinks. Nolles wil zich inzetten voor de optimale bereikbaarheid met het openbaar vervoer, voor groene energie en meer werkgelegenheid. "Het platteland in Groningen moet voor iedereen bereikbaar zijn en daarnaast is het erg belangrijk voor de economie dat we ons richten op Duitsland", stelt Nolles. "Daar liggen de kansen om duurzame werkgelegenheid te genereren."

Aardbevingsproblematiek

De Sappemeerster is zich zeer bewust van de rol die de aardbevingsproblematiek speelt in de provincie. "De gaswinning en alle negatieve gevolgen zijn nu zeer actueel en zullen nog grote economische gevolgen hebben. Binnen GroenLinks worden veel goede ideeën gevormd die ik kan inbrengen in provinciale staten", zegt hij.

Complexe vraagstukken

In het dagelijks leven is Nolles documentairemaker en organisator. Hij heeft bestuurlijke ervaring als GroenLinks-gemeenteraadslid in de stad Groningen. De provinciale staten trekken hem in het bijzonder vanwege de complexe vraagstukken en het grotere geheel waarover beslissingen genomen moeten worden. Nolles zoekt naar een breed gezamenlijk perspectief, hij wil verschillen tussen partijen overbruggen. Andermans motieven zijn de moeite waard om de eigen ideeën aan te scherpen en zijn voor hem een stimulans om een eigen voorstel beter te onderbouwen.