Zernike College in Zuidlaren deelnemer Carrouselweek

Zuidlaren - Het Zernike College uit Zuidlaren doet dit jaar voor het eerst mee aan de Carrouselweek.

Tijdens deze week, de week van 16 tot en met 19 maart, zijn ruim 360 derde jaars vmbo-leerlingen een week lang bezig met loopbaanoriëntatie. Dit in het kader van Vmbo Carrousel. De leerlingen krijgen zo een goed beeld van de beroepspraktijk en hun mogelijke toekomstige werkplek. En dat scheelt later switch- en uitvalgedrag.

Carrouselbezoek

Behalve het Zernike College doen CSG Wessel Gansfort, CSG Winsum, CSG Diamantlaan, CSG Augustinus, en de locatie Kluiverboom van het Werkman College. Alle leerlingen gaan bij 4 organisatie een dagdeel op carrousel- bezoek. In totaal zijn dit ongeveer 1450 bezoeken. In totaal zetten circa 150 bedrijven en instellingen in Groningen hun deuren open voor de werknemers van de toekomst. Een greep uit de lijst van deelnemende organisaties: Martiniziekenhuis, DUO, gemeente Winsum SoZaWe, Stork Technical Services, Buurtzorg Zuidlaren, en het Nederlands Stripmuseum.

Minder switchen

Met Carrousel maken de leerlingen kennis met diverse beroepen in de sectoren techniek, groen, economie en zorg & welzijn. Uit onderzoek is gebleken dat leerlingen die meedoen met Carrousel minder switchen tussen opleidingen dan leerlingen die niet mee hebben gedaan. De leerlingen krijgen naast informatie over het beroepenveld ook de mogelijkheid om zelf actief aan de slag te gaan.

Organisatie

De organisatie van het project is in handen van het projectbureau Carrousel Groningen & Drenthe samen met de aangesloten scholen.