Gaas Wadoen: Gemoestuin

Hoogezand - Lieve lezers, u begrijpt inmiddels ongetwijfeld dat George, mijn partner in love en handlanger in de moestuin, en ik een aanwinst voor de mensheid zijn.

Een moestuin hebben is tegenwoordig helemaal in en wij zijn de hippe trendsetters. Met onze tips en verhalen over de moestuin zijn wij een inspiratiebron voor velen. Goed voorbeeld doet goed volgen denk ik dan maar. Neem nou dat reclamespotje van die vriendelijke ’Goedemorgen supermarkt!’. Kent u dat spotje waarin de vader ook een moestuintje heeft en ’s nachts ook op slakkenjacht gaat? Van ons afgekeken! Overigens wil ik die meneer nog even tippen dat met een zaklantaarntje op zo’n monster schijnen niet effectief genoeg is. Je moet ze pakken, anders vreten ze alsnog je hele moestuin leeg. En dat gaat het beste met de vleestang; verzamel de griezels in een emmer, af en toe een beetje schudden anders kruipen ze er weer uit en kieper vervolgens de emmer leeg in een weilandje. Of, als u geen weilandje onder handbereik heeft, in de tuin van de buren. Probeer maar, het werkt heel goed en het is bovendien een milieuvriendelijke manier om van de slakken af te komen. En dan die andere grutter die kleine moestuintjes voor ’t grut bij de boodschappen meegeeft. Pure na-aperij! Wij splitsen de familie al jaren slaplantjes en preipotertjes in de maag. Ook hebben wij bijvoorbeeld voor mijn nichtjes al 18 pompoenen en 21 watermeloenen in potjes staan. Ik weet zeker dat mijn zwager daar ook erg blij mee zal zijn.

De Moestuin

Nu is er sinds kort, naast Schoffel met Stoffel, Heel Holland bakt en kakt, een tv-serie over De Moestuin! Een serieuze en spannende wedstrijd tussen deelnemers wie het meest in de bonen is en de dikste aardappel kan kweken. Volgende keer doen George en ik ook mee! Ik denk dat wij goed scoren met onze augurken. En onze peultjes zijn om op te vreten. Weet u, het is ook heel spannend om te zien wat er allemaal op komt, of het aanslaat en u straks een winterlang kunt genieten van spruitjes en kooltjes uit eigen tuin.

Theaterprogrammering

Eigenlijk heeft een moestuin wel overeenkomsten met het Kielzog. Het Kielzog kweekt ook muzikantjes, Appeltjes en volle bakken theaterbezoekers. En ik weet dat het Kielzog de theaterprogrammering voor het komende winterseizoen bijna rond heeft. Begin mei verschijnt de brochure met veel cabaret, muziek en toneel waar u de komende wintermaanden van kunt genieten. Niet alleen op het gebied van theatervoorstellingen en concerten, maar voor het eerst brengt het Kielzog één prachtig boekwerk uit met alle voorstellingen én lessen op het gebied van muziek, beeldend, dans en theater. Ik vind het zo spannend of de nieuwe cursussen aanslaan en of u massaal komt kijken straks in het vernieuwde Kielzog. Ik denk het wel. U kunt de brochure alvast aanvragen hoor. Wist u trouwens dat ‘Wie geluk wil oogsten, moet humor zaaien’ van de auteur Geert Galle afkomstig is? Maar dat terzijde.

Groete! Gaas Wadoen