Notenbar voor Kaashuis Wrongel in Hoogezand

Hoogezand - Kaashuis Wrongel in Hoogezand had al een flinke reputatie opgebouwd als kaasspecialist – zo komt men van heinde en verre naar Hoogezand voor de goedkope (€ 6,95 per kilo) lijn stolpkaas. Zijn olijven, wijnen, streekproducten en cadeaupakketten vonden eveneens gretig aftrek. En nu heeft Kaashuis Wrongel ook nog een notenbar ingericht.

Door Marc Jansen

"We hebben 18 soorten noten; gekruid en ongekruid, gezouten en ongezouten", vertelt Grietus Hoekstra, met Marcel Jacobs eigenaar van het in winkelcentrum De Hooge Meeren gevestigde bedrijf.

Versgebrand

"De noten worden (bijna) dagelijks versgebrand. We gebruiken daar pindaolie voor, ook wel bekend als arachideolie. Dit is plantaardige olie." Hoewel de notenbar pas enkele weken oud is, zien Hoekstra en Jacobs de verkoop van de pinda's en de cashewnoten al toenemen. "Die hadden we voorheen ook al wel, maar alleen voorverpakt. We houden trouwens wel gewoon een assortiment voorverpakte noten." Behalve versgebrande noten verkoopt Kaashuis Wrongel ongebrande noten. Hoekstra: "Deze zijn vooral interessant voor mensen die noten in de maaltijd willen gebruiken. Bijvoorbeeld als vleesvervanger."

Superfoods

"Verder hebben we een range aan superfoods als gojibessen en moerbessen. Dit zijn kleine, ingedroogde besjes die je door bijvoorbeeld de yoghurt kunt doen. Superfoods staan bekend als vitaminebommetjes. Heel gezond."

Snoepcarrousel

Ook nieuw: een snoepcarrousel. "Met zelfschep-chocoladeproducten", zegt Hoekstra, om te benadrukken dat alle producten in de notenbar zelfgeschept kunnen worden. "Maar we helpen graag, hoor. Ook als klanten informatie over de allergenen willen. We hebben alles in kaart gebracht."