AJC'ers Douwe en Furkan geselecteerd voor nationale MEP-conferentie

Hoogezand - Douwe Brinkhorst en Furkan Eker, havo-leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand, zijn vrijdag geselecteerd voor de nationale MEP-conferentie.

Douwe en Furkan deden, met 6 andere havo-4 leerlingen van het Aletta, mee aan de provinciale ronde van het Model European Parliament. Zij waren de enige havo-leerlingen in een veld met louter vwo'ers. De door vwo 5-leerling Joachim van der Maden - vorig jaar deelnemer aan de nationale conferentie - klaargestoomde Hoogezandster delegatie weerde zich kranig in het Groninger Provinciehuis. Met als resultaat dat Douwe Brinkhorst en Furkan Eker werden geselecteerd voor de nationale MEP-conferentie in september in Den Haag.

Model European Parliament

Het Model European Parliament is een simulatie van het Europees Parlement voor Europese scholieren. Daarmee biedt het MEP jongeren uit de hoogste klassen van het voortgezet onderwijs de mogelijkheid ervaring op te doen met het bedenken van oplossingen voor grensoverschrijdende problemen binnen Europese Unie. In de rol van Europarlementariërs maken de jongeren kennis met het complexe proces van Europese besluitvorming en krijgen ze inzicht in het belang van de samenwerking tussen de verschillende EU-lidstaten.