Charity-dinner Humanitas in Hoogezand groot succes

Hoogezand - Met 100 deelnemers is het tweede Charity-Dinner van de afdeling Hoogezand-Sappemeer/ Slochteren van Humanitas een groot succes geworden.

Het Charity-Dinner, dat vrijdagavond plaatsvond in de Vredekerk in Hoogezand, werd geopend door algemeen directeur Eva Scholte van Humanitas. Zij stond in haar toespraak even stil bij het feit dat Humanitas dit jaar 70 jaar bestaat. En vertelde dat nooit eerder zoveel mensen gebruik maakten van de hulp van vrijwilligers van Humanitas.

Waardering voor afdeling

Scholte gaf aan veel waardering te hebben voor de afdeling Hoogezand-Sappemeer/ Slochteren. Vooral vanwege de enthousiaste inzet van de vrijwilligers bij de vele activiteiten. Zoals de ondersteuning van mensen die administratieve en financiële problemen hebben. Ze noemde daarbij de goede samenwerking die er is met de gemeentelijke kredietbank. De vele activiteiten van de afdeling met nieuwkomers en de betrokkenheid bij bijvoorbeeld de oprichting van een gasthuis/ hospice bleven evenmin onbenoemd.

Charity-Dinner

Het Charity-Dinner bestond uit een viergangendiner, bereid door de koks van de Vredekerk en opgediend door vrijwilligers van Humanitas. Verder was er livemuziek van Harms Farm Orchestra en toetsenist Patrick Brockschimdt. Daarnaast werd, uiteraard, informatie verstrekt over het werk van de vrijwilligers van Humanitas én werden vele contacten gelegd.

Opbrengst

Alle deelnemers - ruim 25 meer dan bij de eerste editie in 2014 - betaalden 27,50 euro. De totale opbrengst is nog niet bekend, maar zal vanwege het ontbreken van enkele grote sponsors iets lager zijn dan vorig jaar (ruim 2000 euro). De opbrengst komt volledig ten goede aan de financiering van de activiteiten van de afdeling.